Barion Pixel

Általános szerződési és felhasználási feltételek

A jelen Általános szerződési és felhasználási feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a love2translate.com online áruház (üzemeltető: Rácz Virág-Lilla engedélyezett természetes személy 〈egyéni vállalkozó〉, bejegyzett székhely: Románia, 540158 Marosvásárhely, Azurului u. 7, önálló ügyvezető: Rácz Virág-Lilla, cégjegyzékszám: F26/1405/26.10.2011, közösségi adószám: RO29270266, bank: OTP Bank Románia, bankszámlaszámok: RO82OTPV320000589205RO01, RO86OTPV320000589205HU01, RO39OTPV320000589205EU01, RO96OTPV320000589205US01), a továbbiakban Furnizor

și pe de altă parte

a Szolgáltató által a www.love2translate.com oldalon nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfél, a továbbiakban Partner jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

 1. Informații generale, angajamentul contractual

  1. A jelen Általános szerződési és felhasználási feltételek (ÁSZF) hatálya a Románia, Magyarország és a világ bármely országa területén nyújtott azon elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra terjed ki, amely a www.love2translate.com weboldalon (a továbbiakban: internetes áruház) található elektronikus piactéren keresztül történik. Ezenfelül jelen ÁSZF hatálya kiterjed mindazon kereskedelmi ügyletekre, melyek Románia, Magyarország és a világ bármely országa területén jelen szerződésben meghatározott Felek között jönnek létre.
   Cumpărăturile făcute în magazinul online se consideră a fi contracte la distanță, care prin caracterul lor sunt reglementate – de Legea nr. 365/2002 republicată în 2006 privind comerțul electronic („L.c.e.”) și unele aspecte ale societății informaționale – prin faptul, că Furnizorul în prezentul document al TC oferă informațiile cuprinse în Art. 9 al L.c.e.
  2. Cumpărăturile electronice în magazinul online sunt posibile prin comenzi transmise pe care electronică, în felul stabilit în prezentul document TC.
  3. Serviciile magazinului online pot fi utilizate de orice persoană fizică, juridică și organizaţii care nu au personalitate juridică, dacă se înregistrează cu succes și în mod valid în magazinul online, și dacă acceptă obligativitatea termenilor și condițiilor din prezentul contract.
  4. A Felek közötti szerződés a megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően, a Fiók létrehozása (és irány a pénztár) gombra kattintással jön létre. Az ily módon létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és azt a hatályos jogszabályi előírások által előírt időtartamig őrzi. A szerződések tartalmáról a Szolgáltató a Partner írásbeli kérésére 8 napon belül írásban tájékoztatást nyújt. Írásbeli kérésnek és tájékoztatásnak minősül az elektronikus levelezés is.
  5. Serviciu clienți:
   Rácz Virág-Lilla, persoană fizică autorizată (PFA)
   Telefon: +40(728)994006 (munkanapokon, hétfőtől péntekig, 09-17 óráig)
   Serviciu clienți online: www.love2translate.com
 2. Înregistrare

  1. Mielőtt vásárolni szeretne áruházunkból nem kötelező regisztrálnia. Amennyiben szeretne, az internetes áruház mindegyik oldalán megtalálható Fiók létrehozása menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra. Regisztrálás után rendszerünk az Ön által megadott e-mail címre küld önnek egy levelet. Ha véletlenül elfelejti jelszavát, akkor az Elfelejtette jelszavát?-ra kattintva új jelszót kérhet.
  2. Furnizorul nu răspunde pentru întârzierea expedierii şi pentru nici o altă problemă sau eroare care se datorează completării incorecte și/sau inexacte a datelor de expediere și facturare de către Partener. Furnizorul nu va avea nici o responsabilitate legală sau de alt tip pentru nici un fel de daune sau prejudicii provenite în urma uitării parolei sau dacă parola devine accesibilă unor persoane neautorizate din afara vinei Furnizorului.
 3. Protecția datelor personale necesare pentru înregistrare

  1. Furnizorul nu adună date. Datele sunt oferite exclusiv în mod voluntar de către utilizatorii (Partenerii) care vizitează pagina web pentru cumpărături sau alte scopuri legate de cumpărături.
  2. A Partner döntése alapján megadható adatok: név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, számlázási név, cím és telefonszám, valamint szállítási név, cím és telefonszám.
  3. Datele care se înregistrează: datele calculatorului Partenerului, care se generează în cursul solicitării și utilizării serviciilor, și pe care sistemul Furnizorului le înregistrează în cursul proceselor tehnice.
   Datele fixate automat, dacă Partenerul nu declară sau acționează altfel, sunt înregistrate de sistem în mod automat la intrare și ieșire. Aceste date – cu excepția cazurilor obligatorii conform reglementărilor legale – nu pot fi aduse în legătură cu alte date personale ale utilizatorului. Datele pot fi accesate doar de către Furnizor.
 4. Bazele legale, scopul și modul gestionării datelor personale

  1. Az adatkezelésre a www.love2translate.com internetes oldalon található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló regisztrációja alapján kerül sor. Az adatkezelés jogalapja a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2001. évi 677. törvény (Avtv.) 5.§ (1) bek. szerinti „érintett önkéntes hozzájárulása”.
  2. Scopul gestionării datelor este stocarea datelor clienților necesare pentru utilizarea serviciilor oferite de pagina web www.love2translate.com.
  3. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja személyhez nem köthető statisztika készítése, rendszerfejlesztés, a felhasználói jogok védelme.
  4. A Szolgáltató a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. A személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak a törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – kizárólag a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges. Ha a vásárló kiszállítást kér a megvásárolt termékre, akkor adatainak átadása a csomag kiszállításában közreműködő partnernek kifejezett és előzetes hozzájárulásnak minősül.
  5. A Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.
 5. Comenzi

  1. A vásárolt termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, a termékek használatára vonatkozó utasításokat a konkrét termék információs oldaláról lehet részletesen megismerni. A Partner a termékkel kapcsolatos egyéb kérdésekre az ügyfélszolgálati elérhetőségeken kaphat megfelelő választ.
  2. Preţul de cumpărare este întotdeauna preţul integral, cu TVA, indicat lângă produsul ales. Preţul de cumpărare al produselor nu conţine taxa de expediere.
  3. A Szolgáltató a megrendelt és raktáron lévő árut a megrendelést követő 2 munkanapon belül postázza, ha azt a Partner a webshopban megrendelte. A szállítás Románia területére a Román Postával, Románia terültén kívül pedig a WEBSHIPPY Magyarország Logisztikai és Szállítmányozási Kft. fulfillment szolgáltatón keresztül a GLS futárszolgálat, a Foxpost csomagpontok vagy a Magyar Posta szolgáltatásainak igénybe vételével történik. A szállítási költség a vásárlás lezárása előtt minden esetben feltüntetésre kerül.
   A Szolgáltató a szállítási díj és a könyvek/szolgáltatások árának változtatási jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás az internetes áruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt könyvek/szolgáltatások vételárát nem befolyásolja.
  4. Amennyiben a Szolgáltató megfelelő gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a könyv/szolgáltatás közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő ha a vásárló kiszállítást kér a megvásárolt termékre „0” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a könyvet/szolgáltatást hibás áron szállítani/nyújtani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Partner elállhat vásárlási szándékától.
  5. Furnizorul acceptă comenzi doar de la Parteneri înregistraţi, şi doar dacă Partenerul completează în întregime toate rubricile necesare pentru comandă. Furnizorul nu răspunde pentru întârzierea expedierii şi pentru nici o altă problemă sau eroare, care se datorează completării de către Partener în mod incorect și/sau inexact a datelor de expediere și facturare.
  6. Partenerul odată cu lansarea comenzii declară, că acceptă prezentele Condiții Contractuale Generale ca fiind obligatorii.
  7. După primirea ofertei de cumpărare Furnizorul are obligaţia de a confirma cumpărarea pe cale electronică, prin email în mod neîntârziat, în termen de maximum 48 de ore. Dacă Furnizorul nu trimite Partenerului confirmarea în termen de 48 de ore de la trimiterea ofertei de cumpărare, obligativitatea ofertei Furnizorului şi obligaţia de cumpărare a Partenerului expiră fără nici o altă condiţie şi declaraţie.
 6. Condiţii de livrare şi plată

  1. A weboldalon kiválasztott és megrendelt könyvet a Szolgáltató a Partnernek e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban a Partner által a megrendelés során jelzett szállítási címre postázza.
  2. A Szolgáltató a megrendelt könyvet 2 munkanapon belül postázza, és romániai szállítási cím esetén a Román Posta 1 héten belül értesíti a Partnert a csomag megérkezéséről. Amennyiben a Szolgáltató a postázás 2 munkanapon belüli határidejét tartani nem tudja, köteles azt a Partner felé jelezni. A Partner ez esetben elállhat a megrendeléstől.
  3. A Partner Románia területén a vételárat kifizetheti utánvéttel a csomag átvételekor készpénzben a Román Posta hivatalaiban, vagy fizethet előre bankkártyával a Serviciul Plăți Online fizetési felületén. Románia területén kívül házhozszállítás esetén a vételár kifizethető utánvéttel a csomag átvételekor készpénzben vagy bankkártyával a futárnak, bankkártyával a Foxpost, a GLS és a Magyar Posta csomagpontjain, valamint kifizethető előre bankkártyával a webshopban, a Barion fizetési felületén.
  4. A Partner köteles az átvétel időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően mennyiségi és csomagolási hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltató nem köteles elfogadni. Amennyiben a Partner bármi sérülést, eltérést tapasztalna, a Román Posta, illetve a futár az Ügyfél kérésére köteles tételesen átadni az árut és a helyszínen jegyzőkönyvet felvenni.
  5. Online bankkártyás fizetés: a termékek kiválasztása, a bankártyával történő fizetési mód kiválasztása és a Megrendelés elküldése vagy Fizetés Barionnal gombra kattintás után a Partner átirányítódik a PlatiOnline.ro vagy a Barion.com bizonságos weboldalára. Itt biztonságos körülmények között bonyolíthatja le a rendelés összegének kifizetését bankkártyája adatainak (bankkártya száma, lejárati dátuma, CVV2/CVC2 kódja, bankkártya típusa) megadásával. A részleteket megtalálja a Fizetési információk oldalon, kattinson a linkre a megtekintéshez.
 7. Garanţie şi renunţare la servicii

  1. Pentru garanţia obligatorie sunt valabile dispozițiile Legii 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanțiile asociate acestora (cu modificările ulterioare).
  2. A távollévők között kötött szerződésre vonatkozó 130/2000-es Határozat alapján a Partner a szerződéstől az átvételtől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Ez esetben e szándékát a határidőn belül írásban kell közölnie a Szolgáltatóval. A visszaszállítás költségét a Partner viseli. A Partner köteles a terméket sértetlen állapotban a terméknek megfelelő biztonságos módon azt visszajuttatni a Szolgáltatónak. A Szolgáltató általi átvétel időpontjáig a kárveszély a Partnert terheli.
   A Szolgáltató a határidőben érkezett írásbeli elállás esetén, az árunak a Szolgáltatóhoz történő visszaérkezésétől számított 30 napon belül a termék vételárát, valamint a Partner által a Szolgáltatónak kifizetett szállítási költséget megtéríti banki átutalással.
 8. Dreptul de autor

  1. Conţinutul paginii noastre web – dacă nu este indicat altfel – este creaţia intelectuală a proprietarului paginii web, care astfel poate fi folosit doar în limitele prevăzute de lege. Utilizatorul nu are dreptul să modifice conţinutul paginii noastre web. Este interzisă folosirea în orice scop a acestor conţinuturi pe alte pagini web şi alte sisteme de reţele informatice. Conţinutul paginii noastre web sunt ocrotite de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe (modificată şi actualizată ulterior). Folosirea şi reproducerea acestuia fără permisiune este contrar legii, şi implică răspundere penală.
  2. Descrierea cărţilor – nemodificate, cu indicarea exactă a autorului şi titlului cărţii – poate fi reprodusă şi publicată fără restricţii.
  3. A weboldalunkon található védjegyek és logók azok jogosultjainak bejegyzett védjegyei és az illető termékek, szoftverek vagy szervezetek azonosítását szolgálják.

A fenti Általános szerződési és felhasználási feltételekben (ÁSZF-ben) nem szabályozott kérdésekben a Román Polgári Törvénykönyv és a mindenkor hatályos román jogszabályok rendelkezései az irányadóak.
Marosvásárhely, 2024. március 16.

Abonare newsletter
A legfrissebb hírek, cikkek és termékek hírlevélként elküldve a postaládájába.
Newsletter subscribers
Date firma

Denumirea persoanei juridice: Rácz Virág-Lilla P.F.A.
Codul unic de înregistrare: RO29270266
Numărul de ordine în registrul comerțului: F26/1405/2011
Adresa sediului: Str. Azurului, Nr. 7, 540158 Târgu-Mureș, România
Obiectele de activitate: Activități de traducere scrisă și orală | Activități de editare a cărților | Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet | Comerț cu amănuntul prin standuri, chioșcuri și piețe al altor produse

Licente si certificate

Autorizație nr. 32830: traducător și interpret pentru limbile engleză și maghiară
Diplomă de licență în filologie seria C, nr. 0023306
Certificat de înregistrare seria B, nr. 2493152 a firmei Rácz Virág-Lilla P.F.A.
Certificat de înregistrare în scopuri de TVA seria B, nr. 0902632 a firmei Rácz Virág-Lilla P.F.A.
Certificat de înregistrare oficială nr. 198 a Editurii Love2translate

Love2translate.com © 2016 - 2024 Toate drepturile rezervate.

ro_RORO