Barion Pixel
Love2translate logo
Kosár tartalma:
Tétel hozzáadva Tétel frissítve Tétel törölve Tétel nincs raktáron Hibás értéket adott meg

Nincsenek termékek a kosárban.

Gyógyulás és felépülés

Szerző: Rácz Virág-Lilla
Közzétéve: 2017-07-02
Olvasási idő: ~ 3 perc

A Gyógyulás és felépülés című könyv Dr. David R. Hawkins amerikai pszichiáter és misztikus előadássorozatának átiratait tartalmazza, melyet A csodák tanítása kiadójának felkérésére tartott a nyolcvanas évek második felében. Hawkins doktor elsősorban a hátrányos helyzetű pszichiátriai betegeket, majd különféle gyógyíthatatlan és reménytelen eseteket kezelt. Célja és szándéka a szenvedés bárminemű enyhítése volt, és ennek érdekében számtalan módszert tanulmányozott, próbált ki és alkalmazott.


A szenvedő embert holisztikusan közelítette meg, és minden betegséget testi, mentális és lelki eredetűnek tekintett. Kezelési módszerei mind a három területet magukba foglalták.

Az előadásokban bemutatott anyag tartalmazza a Sedona módszer, az Anonim Alkoholisták (AA) és A csodák tanítása alapelveit, és minden esetben a Hawkins doktor által kidolgozott tudattérkép szemszögéből tárgyalja az egyes kérdésköröket.

Olyan népszerű és örökzöld témák gyűjteménye ez, mint az egészség megtartása, a depresszió, a félelem, a szorongás, az elhízás és fogyás, a szex, a spirituális krízis, a rák, az öregedés, a halál stb. Első olvasásra az egyszerű és pragmatikus tanácsok, technikák kötik le az olvasó figyelmét, aki lehet, hogy választ, megoldást vár problémáira, később azonban lassan felsejlik a lényeg. Valójában minden előadás arról szól, hogy kik is vagyunk valójában, hogy szabad akarattal rendelkezünk, és hatalmunkban áll átvenni az irányítást. Hogy a gyógyuláshoz szemléletet, paradigmát kell váltanunk, mert csak akkor lehetséges akár a csodával is határos gyógyulás. Úgy a test, mint a gondolatok, érzések, érzelmek, vágyak és emlékek a forma világához tartoznak, míg az, aki-ami megtapasztal, az úgynevezett megfigyelő, a tanú, az a bizonyos Jelenlét és a hozzá társuló leírhatatlan szeretet sokkal közelebb áll ahhoz az igazsághoz, hogy kik is vagyunk mi valójában. Ehhez a felismeréshez úgy is eljuthatunk, hogy a testi vagy lelki fájdalmat kezeljük, vagy éppen fogyni szeretnénk, esetleg valamilyen függőségünktől próbálunk megszabadulni, vagy akár az öregedés és a halál perspektíváján tűnődünk. Megannyi lehetőség, látszólag különféle utak, melyek azonban a felismerések által mind ugyanoda vezetnek.

A gyógyító, illetve a segítő szempontjából e könyv óriási előrelépést jelenthet, hiszen a gyógyításnak a szeretethez kapcsolódó dimenzióiba avatja be az olvasót.

Természetesen a könyv nem pótolja a bárminemű szaktanácsadást, orvosi segítséget, diagnózis felállítását és a kezelést, de az olvasó sikerrel forgathatja e könyvet, hiszen a módszerek számtalan esetben kerültek kipróbálásra és működnek.

A szerzőről: Rácz Virág-Lilla

Mindig érdekeltek az olyan elvont, filozofikus témák, mint az élet értelme, az ember helye és küldetése a világban, a különböző korok és kultúrák világ- és istenfelfogása, szimbólumrendszere, a tudomány és az egyetemes spirituális értékek összehangolása.
A magán- és szakmai életemben történtek egyre inkább abba az irányba tereltek, hogy a keresett és megtalált válaszokat másokkal is megosszam. Így lettem a David R. Hawkins könyvek szerződéses fordítója, így született meg a Love2translate Kiadó és webkönyvesbolt, amely ezeknek a könyveknek a kiadója és forgalmazója.

Copyright © 2016 - 2023 Love2translate.com
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram