Thomas Keating:
Isten terápiája és a szenvedélybetegségek

42,00 lei 37,80 lei

Az Isten terápiája és a szenvedélybetegségek a középpontba vezető imával (angolul: centering prayer) és az Anonim Alkoholistákkal kapcsolatos beszélgetések alapján született. Az Anonim Alkoholisták (AA) mozgalom, bár kizárólag az alkoholizmusból való kigyógyulást szolgáló spirituális program, más problémákkal foglalkozó tevékenységekhez is felhasználják. A mozgalom elvei nem csupán az alkohollal való szakításra vonatkoznak, hanem azokra a mélyen gyökerező érzelmi okokra és ragaszkodásokra is, amelyek bármely függőség forrását képezik.

A könyv első részének gerincét ennek a programnak a Tizenkét Lépése képezi, amely Bill Wilson – az AA alapítója – szerint a spirituális út alapvető forrása. A tizenegyedik lépéshez szükséges középpontba vezető ima Keating atya szabályozott meditációs gyakorlata. Célja a megvilágosodást gátló akadályok eltávolítása, és az AA egyre több tagja gyakorolja. Így Keating atya és Bill Wilson spirituális útja kiegészítik egymást.

A könyv második részében a tizenkét lépés mélyebb gyakorlásáról, a Magyarországon működő csoportokról, valamint az emberiség egységéről és a megváltásról is szó esik.

Készleten