Barion Pixel
Love2translate logo
Kosár tartalma:
Tétel hozzáadva Tétel frissítve Tétel törölve Tétel nincs raktáron Hibás értéket adott meg

Nincsenek termékek a kosárban.

Conrad de Meester:
Isten jelenlétében

5,04 $

Válasszon fizetési pénznemet

Lőrinc testvér (1614-1691), ez a szerény, csendes, ám Isten-szeretettől és mély emberi együttérzéstől surgárzó kármelita szerzetes, a nyugati irodalom klasszikusai közé tartozik. Lőrinc testvér hagyatéka korának – a XVII. századnak – stílusjegyeit hordja magán, de éppen ez adja különleges zamatát és talán súlyát is: hiszen miért idézné gondolkodók és lelki szerzők hosszú sora egészen napjainkig, például Henri Nouwen holland katolikus pap e csekély terjedelmű „ósdi” írásokat, hacsak nem valami öröktörvényűt közölne, mégpedig egészen egyedi módon és különleges erővel?

Dr. David R. Hawkins, amerikai pszichiáter, a megvilágosodás tanítója, így ír róla: „Az egyszerűség és elkötelezettség hatékonyságának klasszikus példája a Lőrinc testvér lelkigyakorlatait tartalmazó, magyarul Isten jelenlétében címmel megjelent kötet, amely az állhatatosság fontosságát hangsúlyozza.” (A tudatszintek meghaladása, Love2translate Kiadó, 2022, 273. oldal)

 

Válasszon fizetési pénznemet

Elfogyott

Szállítás belföldre és külföldre
15 nap elállási idő, kérdés nélkül
100% biztonságos vásárlás

Leírás

Kinek szól az Isten jelenlétében című könyv?

A XXI. század „hajszolt, fáradt, a lényegestől messze kalandozó emberének, aki mégis, tudattalanul is, éhezik a béke, a csend, a testvéri közösség, a lelki egyszerűség, Isten jelenléte után”. (Paul Guiberteau)

A tartalomból:

  • A lelki élet elsajátításához szükséges gyakorlatok
  • A lélek Istennel való egyesüléséről
  • Isten jelenlétéről
  • Eszközök Isten jelenlétének elsajátítására
  • Isten jelenlétének előnyei

Szemelvények:

„Minél inkább törekszik a lélek a nagyobb tökéletességre, annál jobban függ a kegyelemtől, és Isten segítségére annál nagyobb szüksége van minden pillanatban olyannyira, hogy nélküle semmire sem képes.”

„Kezdetben fáradságos egy kissé Isten jelenlété[nek gyakorlata], de ha hűségesen kitartunk benne, csodálatos hatást eredményez a lélekben, az Úr kegyelmeit nagy bőségben vonzza le rá, és észrevétlenül elvezeti arra az egyszerű szemléletre, a mindenütt jelenlévő Istennek arra a szerető látására, mely az imádságnak legszentebb, legbiztosabb, legkönnyebb és leghatásosabb módja.”

„Isten jelenléte és e belső szemlélés által a lélek Istenhez szelídül úgy, hogy azután szinte egész életét a szeretet … tetteiben és a legkiválóbb erények gyakorlásában tölti. Olykor a lélek egyetlen meg nem szűnő imádsággá válik, mivel folyamatosan az isteni jelenlétnek e gyakorlatában marad.”

További információk

Tömeg: 0,159 kg
Méretek: 17,5 × 12 × 0,9 cm
ISBN szám:

963-202-742-6

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Conrad de Meester:
Isten jelenlétében” értékelése elsőként
Cikkszám: 67LOR Kategóriák: ,

ONLINE HAWKINS

Rácz-Virág Lilla hivatalos Hawkins műfordító gondozásában

Kapcsolódjon be heti élő Facebook adásunkba!

Minden második szerdán este 19 órától
(magyar idő szerint 18 órától)
az Online Hawkins – Marosvásárhely Facebook-csoportban tematikus élő videotalálkozót tartunk Hawkins tanításairól, könyveiről, gondolatairól.
Az élő adás kapcsolódási linkje a találkozó napján,
a Facebook-csoport hírfolyamában
Copyright © 2016 - 2023 Love2translate.com
cross